$$$$ بوي ياس$$$$

$$$$ بوي ياس$$$$


بهترین خوردنی در زمستان از نظر امام رضا(ع)
خوردن این خوراکی در فصل زمستان و هوا سرد باعث گرمی کلیه ها و دفع سردی و برودت از بدن انسان می شود و خوردن آن در تابستان مطلوب نیست.
در رساله ذهبیه امام رضا(ع) ماه اول زمستان بنا به تقویم رومی به «کانون اول» معروف است. در این ماه که از ۲۳ آذرماه شروع می شود و حدود ۳۱ روز طول می کشد، سردی هوا تشدید می یابد. حضرت امام رضا(ع) درباره این ماه توصیه هایی فرموده اند.
امام رضا علیه السلام در توصیه های پزشکی خود در مورد راه های حفظ سلامتی در ماه اول زمستان می فرمایند: کانون الأول: واحد ثلاثون یوماً تقوی فیه العواصف و یشتد فیه البرد، و ینفع فیه کل ما ذکر فی (تشرین الثانی) و یحذر فیه من أکل الطعام البارد، ویتقی فیه الحجامة و الفصد و یستعمل فیه الأغذیة الحارة بالقوة و الفعل . از این رو مطابق این سفارشات باید از طعام با طبیعت سرد پرهیز کرده، غذاهای با طبیعت و درجه حرارت گرم مصرف نماییم، از حجامت و فصد اجتناب کنیم، آب در شب نخوریم، جرعه‌ای آب گرم هر روز اول صبح بنوشیم و خوردن از سبزی (بقول)، کرفس‏‏‏‏، نعناع و تره تیزک(شاهی) هم پرهیز کنیم.
مطابق آموزه های امام رضا (علیه السلام) به لحاظ  فصول سال بهترین اوقات حجامت بجز حزیران، زمانی است که هوا معتدل باشد، یعنی در چهل روز نخست بهار و چهل روز آغاز پاییز و در فصل زمستان (خصوصاً دی ماه) و فصل تابستان (بجز ۱۴ حزیران که ذکر شد) حجامت اثر اندکی خواهد داشت.
در این ماه به دلیل سردی هوا اخلاط در بدن تراکم می یابد و با حجامت و فصد به شکل مناسب از بدن خارج نمی شود و فرد از انجام حجامت نتیجه مطلوب نمی گیرد. همچنین ممکن است به دلیل سردی هوا تولید خون کم شود دراین صورت خارج شدن خون از بدن باعث سردی مزاج فرد خواهد شد. بنابراین در این ماه به افراد توصیه می شود که حجامت و فصد انجام ندهند.
با شروع فصل زمستان سرماخوردگی و زکام به اوج می رسد. امام رضا(علیه السلام) برای پیشگیری از این بیماری در فصل زمستان می فرمایند: مَن أرادَ دَفَعَ الزُّکامِ فِی الشِّتاءِ أجمَعَ ، فَلیَأکُل کُلَّ یَومٍ ثَلاثَ لُقَمِ شَهدٍ ؛ هر کس می ‏خواهد در همه زمستان از زکام ایمن بماند، هر روز، سه لقمه عسل با موم آن بخورد.
یکی از مواد غذایی مناسب برای این ماه گردو است. امام رضا (علیه السلم) فرمودند: خوردن گردو در تابستان سبب گرمی و حرارت جسم می شود و موجب پیدایش کورک و دمل و جوشهای چرکین در بدن می گردد اما مصرف آن در زمستان کلیه ها را گرم نگه می دارد و سردی و برودت را از بدن دفع می کند.
امام رضا (علیه السلام) همچنین در توصیه ای دیگر می فرمایند: در فصل زمستان غفلتا از اطاق گرم به هوای سرد و آزاد قدم نگذارید و برای رهایی از مشکلات سرماخوردگی در ماههای سرد فرمودند: گل نرگس ببویید، بوییدن این گل را به طور دائم انجام دهید تا از شرّ سرما خوردگی در امان بمانید. همچنین استشمام سیاه دانه، آدمی را از سرما خوردگی ایمن می دارد.
مطابق آموزه های امام رضا (علیه السلام) در فصل زمستان استحمام در هر بامداد خوب است و مصرف ماهی تازه و شیر و ورزش توصیه شده و برای رهایی از سردرد فرمودند: خوردن ماهی تازه را فراموش نکنید هرکس از درد شقیقه و شکم درد می ترسد نباید در زمستان و تابستان خوردن ماهی تازه را به تاخیر اندازد.
بیشتر ادویه ها مانند فلفل، زنجبیل، دارچین، زیره، زعفران، زردچوبه، مواد شیرین مانند عسل، کشمش و خرما بالقوه گرم است و باعث افزایش حرارت بدن می شود. افزون بر این در این ماه نیز توصیه شده است که غذاها به شکل گرم مصرف شود؛ بنابراین غذاهایی که به شکل سرد مصرف می شود مانند سالاد الویه، بستنی و غذاهای یخچالی توصیه نمی شود زیرا هوا سرد است و خوردن غذا با دمای پایین به بدن ضرر می رساند. بنابراین به طور کل توصیه به مصرف غذاها با مزاج گرم و دمای بیشتر است.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نویسنده: s*****n ׀ تاریخ: 6 آذر 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

CopyRight| 2009 , ssb.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com